Visszavonul Bob Mansfield

0
915

„Bob a vezetőség kulcsfontosságú tagja volt. Ő vezette a hardvertervezési szervezetünket, és a felügyelete alá tartozó csapat az évek során több tucat forradalmian új terméket fejlesztett ki” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. „Nagyon sajnáljuk, hogy távozik, ugyanakkor reméljük, hogy örömét leli nyugdíjas évei minden egyes napjában.”

„Dan már nagyon régóta Bob egyik első számú helyettese volt, és mind az Apple munkatársai körében, mind az egész iparágban igen nagy tiszteletnek örvend” – tette hozzá Cook. „A hardvertervezési csapatunknál nincs jobb a világon, így a váltás miatt egy percig sem fognak kiesni a ritmusból.”

A hardvertervezési ágazat vezető alelnökeként Mansfield a Mac számítógépek hardvertervezését 2005, az iPhone és iPod eszközökét 2010, az iPadét pedig a készülék megalkotása óta irányította. Mansfield korábban a Raycer Graphics alelnökeként dolgozott, ahonnan 1999-ben, a vállalat Apple általi felvásárlásakor került az Apple csapatához. Mansfield 1982-ben szerzett villamosmérnöki diplomát az austini Texas Egyetemen.

Riccio jelenleg az iPad hardverek tervezésével foglalkozó részleg alelnöke, és már az első generációs iPad megjelenése óta kulcsszerepet játszik az Apple teljes iPad-termékvonalának fejlesztésében. Riccio 1998-ban terméktervezési alelnökként csatlakozott az Apple csapatához, és pályafutása során lényeges szerepet játszott az Apple hardverek többségének fejlesztésében. Dan az amhersti Massachusetts Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát 1986-ban.