Tipp – egyedi aláírások készítése iPhone-on, iPad-en

0
1400

iPhone-on, iPad-en, de még az iPod touch-on is alapértelmezett e-mail aláírásként a “Sent from my …” szerepel, ahol a kihagyás az adott eszköz nevét jelöli. Sokan szeretik megtartani, egyesek viszont átírják az alapértelmezett beállítást, mert vagy túl unalmas, vagy mást akarnak helyette megjeleníteni. Ide aztán általában a tulajdonos neve, elérhetősége, esetleg munkahelye kerül. Azonban egy kis trükkel lehetőségünk van arra, hogy sokkal egyedibb, sokkal trendibb, stílusosabb aláírásokat szerkesszünk, akár kis ikonokat is használva. Mindössze néhány lépésre van szükségünk.

Először is keressük fel a Beállítások, Általános fület, az alatt pedig a Billentyűzet menüpontot (vagy angol nyelvű készülékek esetén a Settings/General/Keyboard fület). A kapcsolók alatt látható lesz egy Billentyűzetek sor, arra rákattintva adhatunk hozzá plusz billentyűzeteket, melyek aztán minden olyan helyen használhatóak lesznek, ahol maga a beviteli felület előbukkan. Visszatérve a feladatunkhoz, kattintsunk az “Új billentyűzet hozzáadása” fülre, majd a listából válasszuk ki az Emoji-t. Sokaknak ismerős lehet a neve, nem véletlenül. Ez a billentyűzetkiosztás ugyanis olyan apró kis ikonokat tartalmaz, melyeket bátran felhasználhatunk ezentúl üzenetekben, blogoláskor, e-mailekben, a Twitteren, Facebook-on, és bizony az e-mail aláírásokban is.

No de haladjunk tovább. Az e-mail aláírásunk feltupírozásához újra a Beállításokat kell felkeresnünk, azon belül pedig a Mail,Kontaktok,Naptárak fület. Az oldal közepe felé találjuk meg az Aláírás menüt, itt szerkeszthetjük majd az e-mailjeinkhez tartozó aláírásokat. Fontos a többes szám, ugyanis lehetőségünk van minden egyes beállított e-mail fiókhoz más aláírást készíteni. Ehhez csak a Fiókonként opciót kell kijelölnünk, és máris nekiállhatunk a csinosításnak. Azonban az sem akadály, ha minden fiókunkhoz ugyanazt az aláírást akarjuk használni, akkor egyszerűen ne piszkáljuk az alapbeállítást.

Kezdjük a szerkesztést, kattintsunk is a “Az iPhone készülékemről küldve”, vagy “Sent from my iPhone” opcióra. Mintha csak üzenetet írnánk, alakítsuk ki a nekünk tetsző aláírást (név, cím, titulus, cég, stb). Ahhoz viszont, hogy Emoji-kat használjunk, a billentyűzeten jelen lévő kis földgömböt formázó ikonra kell kattintanunk. Témakörökre bontva láthatóak a piktokgramok, melyek közül kedvünkre válogathatunk. El fogunk itt tölteni egy kis időt, hiszen mint majd láthatjátok, rengeteg ikon közül válogathatunk. Bomba, pisztoly kell? Elérhető. iPhone-ra, vagy Xbox kontroller-re vágysz? Megtalálod. Semmi nem állhat ezek után annak útjába, hogy remek, és mindenek előtt egyedi aláírásokat kreálj magadnak, tényleg remek dolgokat találunk majd.

Persze arra is lehetőséged van, hogy kihasználatlanság miatt eltávolítsd a meglévő Emoji billentyűzetet. Ehhez ugyanúgy a Beállítások, Általános, Billentyűzet, Billentyűzetek fülhöz kell elnavigálnunk, majd a felső Szerkesztés gombra kattintva tudjuk törölni az Emoji opciót. Kellemes használatot!