Sokkoló: ilyen egyszerű feltörni egy iPhone-t

7
1834

Az Apple cég csodálatos-fantasztikus terméke, az iPhone, ma már tulajdonképpen státuszszimbólumnak tekinthető. Ma már szinte nincs is olyan fontos, jómódú, magára valamit is adó menedzser vagy vállalkozó, aki ne tartana magánál legalább egyet, természetesen csakis a legfrissebb, legújabb kiadású példányból. Az iPhone maga a tökély, mindent tud, amit kell. A biztonság kedvéért még azt is, amit nem feltétlenül „kell”, tehát nem annyira hasznos, fontos és értékes funkció, csak esetleg szórakoztató, érdekes vagy pihentető. No de, pihenni is kell valamikor és valahogyan, nem? Egy elfoglalt embernek egy unalmas tárgyalás közepén, vagy egy hosszú várakozás alatt, mondjuk az orvosi rendelőben, vagy egy nagyobb dugóban ülve, mennyire értékes lehet, hogy egy kicsit le tudja ereszteni a fáradt gőzt, mondjuk egy játék segítségével az iPhone-ján, ugye? Szóval az iPhone maga a gyönyör, a tökély, a megtestesült szuperlatívusz.

Hibája természetesen NINCS, és nem is lehet, egyszerűen elképzelhetetlen. Hacsak … nem veszünk figyelembe egy egészen aprócska, mondhatni szinte észrevehetetlen, avatatlan szemnek fel sem tűnő, szupertitkos és hihetetlenül magas szintű szakmai tudást igénylő aprócska kiskaput a Nagy rendszeren. És mindig ezek a fránya kis tizenéves, szemüveges, pattanásos, fogszabályzós kölykök, ezek akarják megmondani, megtalálni, felfedezni és rálépni arra a bizonyos icipici tyúkszemre, mely egy pillanat alatt minden rózsaszín ködöt, csillogó rózsaszín csillámport és unikornist eloszlat a szemünk elől, semmi perc alatt feltöri a csodálatos-fantasztikus álomgyönyörűséget, és csak annyit tudunk mondani, hogy: Jáááájjjj!

Ez már tényleg az „ez nem létezik” kategória! Hihetetlen, de mégis igaz! Gyakorlatilag bármelyik iPhone-t fel lehet törni annyira elképesztően egyszerűen, hogy azt senki nem is gondolná. Hm… talán éppen ezért maradhatott meg ez az óriási nagy… BUG? Nos, nem tudni. Mindenesetre egyszerű, mint egy faék. Ha elfelejtetted a belépőkódodat, egész egyszerűen csak a kezdő képernyőn állíts be magadnak egy emlékeztetőt. Teljesen mindegy, hogy miről, beugrani egy szendvicsért egy gyorsétterembe, szívecskés lufit venni a párodnak Valentin-napra, vagy megvenni az anyósodnak az akciós papír zsebkendőt. A lényeg, hogy a Sirit kérd meg pl, hogy emlékeztesen valamire és amikor megjelenik, akkor nyisd meg a szerkesztését, és ezt követően elegendő a „home” gombbal kilépni belőle. Ezután pedig bent vagy a telefonban, és azt csinálsz benne, amit akarsz. Ennyi!

Videó a folyamat egyszerűségéről:

Itt természetesen nagyon fontos megjegyezni, hogy senkit sem biztatunk mások telefonjának hekkelésére. Ez egészen egyszerűen egy leíró jellegű, tényfeltáró, mondhatni figyelemfelhívó cikk szándékozik lenni, egy óriási-hatalmas nagy BUG-ról. Talán így mindenki sokkal óvatosabban hagyja majd ott egy étteremben, könyvtárban, nagyobb irodában, vagy bármilyen nyilvános helyen az asztalon a telefonját, hiszen jobban fog tudni a veszélyről. Valamint erről tudni igazán hasznos lehet, ha esetleg a barátnőd vagy anyukád, esetleg bárki más, elfelejtette volna a belépési kódját, és emiatt nem szeretnétek, khm… szerelőhöz fordulni.

Természetesen létezik megoldás is a problémára ami kompromisszumokkal jár de gondoljuk át mennyire is van szükségünk a Sirire illetve milyen sűrűn használjuk pláne zárolt képernyőn? Amennyiben a válasz egyáltalán nem vagy minimális akkor mindössze csak menjünk a Beállítások > Siri menüpontba és ott kapcsoljuk ki az Elérés zárolásnál funkciót.

Siri kikapcsolása zárolt képernyőn