Safari tisztítása OSX Yosemite-ben!

0
5981

Amióta a Yosemite-ben megjelent az új, szupergyors Safari, azóta nem nagyon vehető észre, ha lassul a böngésző reakcióideje, mert nem venni észre számottevő lassulást, a többi böngészőhöz képest. Viszont ha nem foglalkozunk a böngészőnknek a tisztításával, akkor idővel jelentős lassulást eredményezhet a karbantartás hiánya. A böngésző ugyanis eltárolja a böngészési előzmények mellett a gyorsítótárat, sütiket(cookies), űrlap előzményeket, stb… A minap közel 3000 oldal adatait sikerült kiürítenem a böngészőmből, mire több oldal szerkezete változott meg. Csupán azért, mert az oldalak a gyorsabb betöltés érdekében a változatlan elemeket a látogató böngészőjébe menti. Viszont amikor módosításra kerül az oldalon megjelenő komponens, akkor sok fejlesztő nem gondol arra, hogy a böngészőkben még a régi verzió szerepel, így sokaknál nem fog frissülni. Tehát máris még egy ok, hogy érdemes tisztítani a böngészőnket.

A böngésző tisztításának lépései SAFARI esetében:

  1. Menüsávban kattintsunk a Safari feliratra,
  2. Majd kattintsunk a Böngészési előzmények és oldal adatok törlésére
  3. Ki lehet választani, hogy milyen időintervallumot szeretnénk tisztítani: Összeset / Az elmúlt 1 órát / Mai napot / A mai és a tegnapi napot.

Érdemes bizonyos időközönként ezeket a lépéseket megismételni, mint a gép gyorsítótárának törlését is, hiszen ezzel megtarthatjuk a gépünk sebességét.