OSX-en milyen appokat érdemes használni

0
5211

Készülsz Macbookot, iMac-et venni, de félsz az újdonságoktól? Nem tudod milyen programot – applikációt használj?

Tippek – Trükkök rovatunk segít döntést is hozni, hogy Macbook Pro vagy Macbook Air legyen a kiszemelt.

A Mac App Store jelentősen sok és kategorizált applikációk tárházát kínálja minden felhasználója számára. Mindezek között van ingyenes és fizetős alkalmazás is. Az ingyenes alkalmazások kínálata folyamatosan változik, hiszen vannak olyan események melyek során akciós cédulák kerülnek a fizetős alkalmazásokra, de van, hogy nem árleszállítást hajtanak végre egy programra, hanem ingyenessé teszik egy rövid időre. Ezalatt az idő alatt bárki letöltheti őket és használhatja szabadon, sem a letöltés pillanatában, sem a későbbiekben nem kell fizetni.

Összeszedtünk egy pár alkalmazást amit érdemes letölteni és használni. Mindenkire gondolván több kategóriából próbáltunk összeszedni olyan alkalmazásokat amiket mi magunk is használunk, vagy csak csupán teszteltünk.

writerpro
Writer Pro
A Writer Pro egy nem mindennapi stílusú, de nagyon hasznos kis applikáció, annak aki gyakran jegyzetel, vagy dokumentumot visz fel digitális formába.
Ára: 19,99€
evernote
Evernote
Prezentáció, jegyzetek, dokumentumok, diagramok. Komplett titkárnői program. Mindenkinek ajánlott, aki nap-mint-nap dokumentumokkal, prezentációkkal, jegyzetekkel dolgozik.
Ára: Ingyenes
airmail
AirMail 2
Levelező kliensek közül kiemelkedően jó kinézete van, mindemellett könnyű kezelhetősége és professzionális beállítási lehetőségei tükrözi az árát.
Ára: 9,99€
skitch
Skitch
Képszerkesztő. Viszont nem a képszerkesztők limuzinja, de a képernyőfotótól elkezdve, a kameraképig terjed a szerkeszthetőségi lehetőség. Gyors képek készítéséhez alkalmas program.
Ára: Ingyenes
spotify
Spotify
Ha szereted a zenét és nincs lehetőséged arra, hogy megvásárold őket, akkor érdemes használni a Spotify programot, hiszen manapság már minden zene megtalálható rajta, természetesen ingyen, viszont néha egy – két reklám hallható, de egyáltalán nem zavaró. 5*
Ára: Ingyenes
sublimetext
Sublime Text
Ha több nyelven programozol, érdemes ebben kódolni, hiszen rengeteg nyelvet ismer, és nagyon barátságos arculata van, mindemellett rengeteg beállítási lehetőség és billentyű-kombó beállítható. Fejlesztőknek kötelező darab!
Ára: Ingyenes (Mac App Store-ban nem elérhető. Licence vásárolható hozzá.)
Tunnelblick-Logo
Tunnelblick
VPN (openVPN) csatlakozáshoz egész barátságos kis alkalmazás. Beállítási lehetőség elég bőkezű, illetve beépített naplózója van, hogy nyomon követhessük a VPN kapcsolat alatti információkat.
Ára: Ingyenes (Mac App Store-ban nem elérhető)
vlc
VLC
Mivel a QuickTime nem játszik le elég sok formátumú médiafájlt, ezért elég hasznos a VLC Player, mert nagyon sok formátumot támogat. (Karácsony környékén még mikulás sapkát is kapunk a Dock ikonjára, ami jópofa.)
Ára: Ingyenes (Mac App Store-ban nem elérhető.)

Természetesen ezek ízlések alapján választhatóak, viszont hasznos kis programok, így ajánljuk mindenki figyelmében. Továbbá ha bárkinek van más kedvence, vagy személyes tapasztalata, akkor osszátok meg egymással hozzászólásban.