Megjelent a Google Chrome iOS eszközökre

0
1025

Miután feltelepítettük már a gépről megszokott folyamat veszi kezdetét: első lépésben meg kell adnunk a Google azonosítónkat, majd ezek után már használhatjuk is a böngészőt.

Ha már gépen is Google Chrome-ot használunk, és ha ott is be vagyunk jelentkezve az azonosítónkkal, akkor a többi készülékre is automatikusan leszinkronizálja a könyvjelzőinket. Ha például van iPad-ünk és iPhone-unk, és iPad-en megnyitunk egy oldalt, akkor azt iPhone-on is látni fogjuk, vagyis a menüben kiválasztható, hogy töltse be azt ami a másik eszközön van. Ez hasonlít a majd ősszel megjelenő iOS 6 és a Mountani Lionban már elérhető Safarira, amiben ugyan ez a szolgáltatás elérhető lesz iCloudon keresztül.

A böngészőben megtalálhatók ugyan azok a funkciók, mely a Safariban is elérhetőek. Vannak kényelmi funkciók is: ha például elkezdünk begépelni egy URL-t akkor azzal a Google-ben is keres párhuzamosan. A megnyitott Tab-ot amolyan rétegekben látjuk, amely teljesen áttekinthetővé teszi a lapozásokat fülek között iPhone-on. Ha iPad-en nézzük akkor szinte teljesen megegyezik a gépeken lévő Chrome-al. Tettek bele egy egyedi billentyűzetet is, amelyen a leggyakrabban használt írásjelek találhatóak meg, például a .com végződés, / jel, pont stb.

Van benne pornó mód is. Az eredeti neve inkognito ablak, amely arra szolgál, hogy meg tudunk nézni oldalakat úgy is, hogy semilyen nyomot nem hagy maga után, amely azt jelenti, hogy akkor nem tárol semmit a sütikbe és a könyvjelzőkbe. Minket teljesen meggyőzött a böngésző, legalábbis iPad-en biztos. Ott már be is állítódott alapértelmezett böngészőnek. A program letölthető az AppStore-ból az összes olyan iOS-t futtató eszközre, amin legalább iOS 4.3 szoftver van fent. Hamarosan érkezik a Firefox Junior is, kíváncsian várjuk azt is.

A böngésző letölthető INNEN ingyen.