MacBook Pro és iMac frissítés októberre! – Folytatás

0
936

valamint talán az iMac is megkapja a Haswell chipet, ezen álláspontját arra alapozza, amit az Apple chip ellátási forrásokból hallott. Bár szeptemberben biztosak lehetünk abban, hogy egy új iPhone-t és iPad-et fogunk kapni a cégtől és most már várhatjuk a MacBook Pro és iMac frissítést is, amire szerintem igen sokan vártak. Az új Pro gépek megmaradnak a mostani modellek árainál, így tehát a várt ár 1.000 és 1.300 dollár közé tehető az alap modell esetében. Az iMac-ek áráról még nem tudtak nyilatkozni, de hamarosan ez a széria is kap majd egy körülbelüli besorolási árat.

____________________________________Folytatás__________________________________________

Mi úgy véltük, hogy az Apple ki fog adni egy következő generációs Haswell alapú MacBook Pro-t a 2013 as WWDC-n a Haswell MacBook Air mellett, de ez sajnos nem történt meg. A 13 inches és a 15 inches MacBook Pro a benchmark eredmények tekintetében azonban arra utalnak, hogy várható hamarosan egy újabb frissített széria. 

A 15 hüvelykes MacBook Pro, Core i7-4950 HQ chippel fut 2,4 GHz-en, valamint Iris Pro 5200 integrált grafikus kártyával, amely jelenleg a legjobb az Intel által kínálta lehetőségeket közül. Az új MacBook Pro Retina még nagyobb teljesítményű grafikus vezérlővel (GT3e) érkezik. Az új MacBook Pro szeptember közepén érkezhet a kínálatba. Az Apple frissíti a Retina MacBook Pro-t biztosra mondhatóan, ám de sokan úgy vélik, hogy az Apple azt tervezi, hogy fokozatosan megszünteti a nem Retina szériát, tehát valószínűsíthető hogy nem kap új Haswell processzort és GT3e videóvezérlőt.

Íme a teljesítmény eredmények, a csíkozott az CPU és GPU.

forrás: 9TO5Mac és MacRumors