Mac OS X Mavericks bonyodalmak…

0
2153

A telepítés után egyből a felhasználói bejelentkezés ablakot kaptam meg, ahol beírtam a felhasználói nevemet és jelszavamat és be szerettem volna lépni, de ez sajnos nem jött össze mert megint visszalépett a bejelentkezési oldalra, anélkül hogy jelezte volna hogy valamit rosszul írtam be. Mivel nem írtam be rosszul, gondoltam újraindítom a gépet és akkor meggyógyul a dolog, ám de onnan sem újraindítani sem kikapcsolni nem tudtam a gépet, ezért a bekapcsológomb nyomásával sikerült ezt megtennem, majd betöltött a rendszer, minden frankó, gondoltam, de mégsem…mivel én távolról is használom a gépemet mert utazgatom ide-oda ezért leteszteltem, hogy ez működik e a régi beállításokkal is és igen, működik, örültem. Amikor távolról el szerettem volna érni a gépemet egyszerűen megszűnt létezni…ott volt az oldalsávon a gép, de hiába kattintgattam rá egyszerűen nem sikerült csatlakoznom hozzá, se képernyőmegosztással, sem más módon…hála istennek a teamviewer-t is bekapcsolva hagytam aminek segítségével megnéztem a beállításokat, de semmi nem volt elállítva. Ekkor nyomtam egy újraindítást team-en keresztül…betöltött a OS X…el is értem a gépemet a finder-ben kb. 5 percig, utána megint megszűnt létezni de az oldalsávon látszott a gép…a mai napig nem tudom mi okozza ezt az új os x-ben de nagyon idegesítő. Kerestem rá megoldást az Apple support oldalán de nem találtam semmi használható információt, de sokaknál van ilyen gond.

A másik problémám hogy ha másodlagos kijelzőt csatlakoztatok thunderbolt csatlakozón keresztül egyszerűen nem lehet ideális felbontásra állítani, csak lehetetlen felbontások vannak a listában, már mindent kipróbáltam itt is, de semmi pozitív eredményre nem jutottam :/ ugyan ez a probléma akkor is ha a tv-re, projektorra csatlakoztatom a cuccot…nem tudom hogy ezt más is észrevette e, de engem ez, ezek nagyon bosszantanak. 

Remélem mihamarabb érkezik javítás, ami ezeket orvosolni fogják különben kénytelen leszek visszatenni a Mountain Lion-t egy clean install-al, mivel máshogyan nem lehet megoldani Time Capsule mentés nélkül. Aki szintén hasonlóan járt és sikerült ésszerű magyarázatot találnia ezekre, az kérem jelezze.