Mac OS X Ivericks – Az iOS és a OS X Összeolvadása

0
1605

Először is vegyük szemügyre az asztalt. Eget verő változást nem nagyon tapasztalnánk csak azt hogy nem a megszokott OS X téma köszön vissza, hanem az iOS 7-ből ismer dizájn: Sík ablakok, határok nélküli ikonok, flat, áttetsző menüsor mind Helvetica Neue betűtípussal.

Második a Finder. Az újratervezett OS X-ben tisztább eszköztár található, ami segít könnyebben eligazodni az ikonokon, majd megfigyelhetjük azt is hogy az ablakok minimalizálása és maximalizálása gombok üregesek, megtartva az eredeti színeket, az oldalsó ablakon visszaköszön nekünk ismét az iOS 7-ből ismert beállítások menüsor is.

A harmadik a kapcsolatok. Különösebb változtatás nincsen, csak az ikonok és a menüsor az iSO-ből.

A negyedik a számológép. Ez az az alkalmazás ami az utóbbi években nem sok figyelmet kapott a fejlesztőktől. Ebben a koncepcióban viszont látni, hogy az ablak méretét változatlanul hagyva elférne benne az új kinézet is. Ez lenne első olyan számológép alkalmazás, amely nem a megszokott szürke dizájn-nal jönne ki, hanem végre kapna egy kis színt. 🙂

Az ötödik az iTunes mini player. Itt is megfigyelhetőek az iOS-ből vett rózsaszín vezérlők és kapcsolók, valamint kapott egy laposabb megjelenést, új ikonokat és görgetősávot, de az ablak mérete változatlan maradt.

A hatodik a jegyzetek. Szintén láthatjuk ez az alkalmazás is megkapta a feljebb említett üreges minimalizálást és a maximalizálást és sárga gombokat és kijelölősávot.

A heteid az értesítések. Az értesítés kapott egy ikon képet is a kapcsolatok menüből, hogy el tudjuk dönteni hogy válaszolunk-e most, vagy mégsem. A más értesítések is kapnának kis képeket, például az eBay vagy a fotó adatfolyam.

A nyolcadik az Értesítési központ (Notification Center). Miután az iPadeken is teljes képernyős az értesítési központ, így ezt ide is alkalmazták, valamint láthatjuk a fenti 3 menüpontot is, mai, összes, nem megnézett értesítések.

A kilencedik a kereső (Spotlight). Szintén teljes képernyőn kereshetünk, mint iOS készülékeinken. A keresés után már választhatunk majd opciókat: nagyobb előnézet, kibővített keresés.

A tizedik a Siri. Eddig rengeteg olyan hír röppent fel, hogy az Apple szeretné beleintegrálni már a Siri-t is az új OS X be. Ha ez teljesül is, akkor szintén teljes képernyőn fog futni, mint a feljebb leírt Értesítési Központ vagy a Kereső.

forrás: 9TO5Mac.