LAMPSTER -a stílusos asztalilámpa

0
1749

  Bár nekem sose volt még asztali lámpám, de ezen most változtatni kényszerülök. A minap bukkantam az egyik crowdfunding oldalon erre a LAMPSTER névre hallgató LED lámpára, ami első nézésre inkább egy robotra hasonlít. Bevallom őszintén, engem nem is érdekelt elsőre, hogy mit is tud, mert annyira  jól eltalálták a külső dizájnt, hogy a fejemben már az járt, hova is fogom rakni a kis robotomat, és mennyire jó lesz mutogatni a haveroknak egy délutáni xboxozás alkalmával.

Lampsters

 11 nappal a vége előtt, a kampány a szükséges 30000$ helyett, már több mint 480000$-nál jár, ami viszont azt is jelentette számomra, hogy a kezdeti 139$ helyett 169$-t (körülbelül 49000FT) kell kifizetnem a kis robotomért. Hát itt azért elbizonytalanodtam, de tudni akartam mi is kerül ennyibe egy lámpában.

A lámpa maga 46cm magas, a fejrész fémből készül, a benne található lámpa pedig öreg traktorok fejlámpáiból lesz újrahasznosítva. A nyakrész alumínium, ami nem csak könnyű, hanem strapabíró is.  A lámpa teste 100%-ban újrahasznosított polietilénből fog készülni, és üreges lesz, ami azt jelenti, hogy használat előtt ajánlott az üreges részt homokkal, vagy más egyéb anyaggal feltölteni.  A lámpához egy 4M hosszú, textilbevonatú tápkábel tartozik.

A lámpa 5 rétegű festést kap, így képes hosszútávon ellenállni mindenféle időjárási viszontagságnak, és az UV behatásoknak is. Minden lámpát kézzel festenek, és egyedi, általad választott dizájnt kap (különböző színek, és színkombinációk közül választhatod ki a számodra legjobban tetszőt, illetve logóval, vagy például a neved kezdőbetűinek hozzáadásával teheted még személyesebbé).

Az eszköz kétféleképpen kelthető életre: a fejen található bekapcsoló gomb segítségével, vagy applikáción keresztül.  Három különböző módban tudjuk használni: irodai, otthoni, vagy kültéri. A LED lámpa 16 millió különböző színben képes világítani, és több mint 40000 óra üzemidőt biztosít.

 Számomra már világos mi kerül 169$-ba. Amit kapunk érte nem csak egy stílusos asztali lámpa, hanem egy jól átgondolt, alaposan megtervezett, időtálló eszköz. Tökéletes példája annak, hogyan használjuk fel egy régi, retro dolgot úgy, hogy a végeredmény egyedi, és modern legyen.

Lampster and traktor

Aki kedvet kapott, hogy birtokoljon egyet közülük a linkre kattintva elérheti a kampány oldalát.