Kezdődhet az iPhone csereprogramja

0
931

A jól értesült fülek szerint az Apple már a következő hónapban elindítja az iPhone-ra vonatkozó csereprogramját. Ennek keretében a vásárlóik leadhatják majd a régi iPhone-jukat, és az új modell árából valamennyi kedvezményt kapnak. Így kedvezőbb feltételek mellett lehet majd megvenni az új iPhone-t, leadva mondjuk egy régi iPhone 4S-t.

Természetesen a nagyobb szolgáltatók és kereskedők mindenhol saját akciókkal igyekeznek rávenni az ügyfeleiket a hasonló frissítésre, de ezúttal az Apple azt szeretné, ha inkább a saját boltjaiban lenne nagyobb a forgalom.

Jelen pillanatban az Apple által eladott iPhone-ok körülbelül 80 százalékát nem az Apple boltjaiból vesszük: ezen szeretne változtatni Tim Cook, mielőbb. A csereprogram az egyik eszköz a cél eléréséhez; állítólag az alkalmazottak képzése már a héten megindul. Hivatalosan persze továbbra sem tudni, hogy vajon az iPhone 5S és az iPhone 5C is benne lesznek-e az akcióban. A felhasználók számára ugyanakkor az lenne a legkedvezőbb, ha az Apple más, például androidos telefonokat is beszámítana.

forrás: Pcworld / Macworld.