Kell nekünk a 15″-es MacBook Pro?

0
1093

 

Van most egy gépünk az iSamurai-ban, kitettem a minap Facebook-ra is, szerzett is lájkolókat egyből. Nem is csodálom, kitűnő gép, és ritka is. Az említett darab egy Magyarországon vásárolt darab, megvan a doboza, összes gyári tartozéka, és makulátlan állapotú. 2011-es modell, i7 négymagos processzorral, 4GB Ram-mal és 500GB HDD-vel. Videókártyából egyből kettőt is találunk benne, a HD3000-es ugye alap, az Ati HD6490M viszont bármikor munkára fogható.

Sajnos már egy ideje nem árulják ezeket a gépeket, átvette a helyüket a Retina sorozat. Ha jól emlékszem, anno ezek 4-500ezer forintért voltak kaphatóak, alig két év után pedig az áruk még mindig a 300.000Ft-ot verdesi. A nálunk kapható példány 294.900Ft, amiben benne foglaltatik 1 hónap garancia is. 

A rengeteg gép közül teljes mértékben kitűnik, mondhatni tekintélyt parancsoló. Mindig másként ül le az ember egy ilyen gép elé, mint mondjuk egy 13″-es MacBook Air elé. Tudja, hogy bármilyen munka is jöjjön, az utolsó szériás, 15″-os MacBook Pro-k megbirkóznak majd vele. Úgy gondolom, ez a mostani gép sem sokáig lesz nálunk, ahogy nézegettem az interneten a hirdetéseket, tényleg ritkaságszámba megy egy ilyen erőmű, nagyon sok érdeklődőnk van rá.

Rátérek a címben említett kérdésre: kell-e egyáltalán nekünk a 15″-es méret? Minden bizonnyal, az Apple termékpalettáján rendkívül régóta megtalálható, és bár ebben a méretben már csak Retina kijelzős modell vehető újonnan, azzal sem vall szégyent senki. Azonban a mai napig vannak olyan vevőink, akik hiányolják a Retina és az Air gépekből a DVD meghajtót, emiatt választják a régebbi MacBook Pro-kat. A nagyobb kijelzőn pedig könnyebb, jobb a munka, főleg, ha sikerül elcsípni a régebbi 15-ös modellekből egy matt, megnövelt felbontású példányt. Az ára töredéke lesz egy Retina kijelzős modellnek, munkára viszont a legtöbb esetben éppoly alkalmas lesz. Bár jóval keresettebbek a 13″-es Mac-ek, mindig igyekszünk 15″-es gépeket is tartani, mert a mai napig van kereslet rájuk, főleg a régebbi, de makulátlan állapotú, nem Retina kijelzős MacBook Pro-kra.

A képen látható modell bármikor megtekinthető, kipróbálható üzletünkben, az iSamurai WestEnd-ben – persze, ameddig még megvan. Apropó, aki viszont Retina modellre vágyna, jelenleg is kapható nálunk, sőt, a legújabb modellből is úton van egy darab.

Apropó: beszélgettünk ma bent a cégnél, hogy ugye még kapható 374.900-ért az utoljára 2012-ben frissített, alap, nem Retina kijelzős MacBook Pro 13 is. 399.900Ft-tól pedig a sarkában liheg már a Retina kijelzős modell is – igaz, 128GB-nyi SSD-vel, viszont jóval frissebb hardverrel, hosszabb üzemidővel – és nem mellesleg kb. négyszer akkora felbontású kijelzővel. Mindössze 25ezer forint a különbség, ha a két modell között vacilálsz, szerintem nem kell sokat gondolkodni.