iPhone akkumulátor tippek

0
1427

 

Olykor azonban csak rosszul van beállítva a telefonunk és néhány extra funkció kikapcsolásával rengeteg energiát megspórolhatunk. Most összefoglaljuk nektek, hogy ezzel kapcsolatban mikre is érdemes odafigyelni.

Hőmérséklet:

Kezdjük néhány statisztikai adattal. iPhone-unk a 0° – 35° C közötti hőmérsékletet szereti a legjobban, ugyanis ez az az érték, ami a legjobb működést biztosítja mind a készülék, mind az akkumulátor szempontjából. -20° és 45° C pedig a két szélső értékhatár, ami után már akár károsodhat is készülékünk, tehát tanácsos ilyenkor zsebünkben tartani, mert ez valamelyest védi a külső környezeti hatásoktól.

Használati statisztikák:

Lehetőségünk van arra, hogy iPhone készülékünkön megnézzük az úgynevezett Használati statisztikát, amiből kiderül, hogy mennyit és hogyan használtuk készülékünket. Ezeket a Beállítások / Általános / Használat menüpont alatt találjuk meg. Az oldal alján két adatot láthatunk, az egyik a Használat, a másik a Készenlét.

Használat: Azt az időt mutatja, ami alatt készülékünk aktív használatnak volt kitéve az utolsó teljes feltöltés óta. Aktív használat alatt értjük a hívásokat, e-mailek küldését, zenehallgatást, böngészést, üzenetek küldését és fogadását, illetve a különböző háttérben futó alkalmazásokat, mint például az automata e-mail ellenőrzés.

Készenlét: A teljes időt mutatja a legutóbbi feltöltés óta. Tehát ebbe beleértendő az Aktív használat, illetve az is amikor telefonunkat épp nem használjuk.

Tippek:

Megosztunk veletek pár tippet, ami segíthet abban, hogy megnöveljük egy kicsit a készülékünk üzemidejét.

Először is mindig frissítsük készülékünk rendszerét a lehető legfrissebbre, mert olykor előfordulhat, hogy olyan módosításokat hajtottak végre a rendszerben, ami optimalizálja a készülék erőforrás-kihasználását, így plusz értékes készenléti időt adva nekünk. Ha nem tudod, hogyan csináld, vagy csak nem vagy biztos abban, hogy sikerülni fog, inkább fordulj szakemberhez, aki ezt elvégzi helyetted.

Helymeghatározás használatának minimalizálása: A Beállítások menü helymeghatározás pontján belül tudjuk be- illetve kikapcsolni ezt a funkciót. Amikor nem használunk épp a navigációt vagy hasonló helymeghatározás alapú programot, akkor kapcsoljuk ki, ezzel is növelve készülékünk üzemidejét. Sok olyan alkalmazás van, ami ezt a bizonyos funkciót használja, pl: Kamera, Térképek, Időjárásnál beállított Helyi időjárás, és még sorolhatnánk. Akár több órával is meghosszabbíthatja készülékünk üzemidejét, ha kikapcsoljuk.

Értesítések kikapcsolása: Szintén a Beállítások menüponton belül tudjuk kikapcsolni az értesítéseket. Ilyenkor természetesen nem fogunk kapni push értesítéseket a különböző programoktól, viszont ezzel is plusz órákat nyerhetünk.

Email-ek frissítésének beállítása: A Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak / Új adatok begyűjtése menüpontban tudjuk be illetve kikapcsolni a Push-t (átküldést). Ha kikapcsoljuk, a Fetch (begyűjtés) opciót beállíthatjuk óránkénti frissítésre.

3G adatkapcsolat kikapcsolása: Ha nem internetezünk az eszközünkkel, érdemes kikapcsolni a 3G adatkapcsolatot is, mert ez is folyton meríti az akkumulátort. Ezt a Beállítások / Hálózatok menüpont alatt tudod megtenni.

Wi-Fi és Bluetooth kikapcsolása: Ha éppen nem használjuk a Wi-Fi-t, illetve a Bluetooth-ot, akkor győződjünk meg róla, hogy ki vannak kapcsolva, mert ezek ha csak kicsit is, de folyamatosan merítik az akkumulátort. A Wi-Fi folyamatosan keres elérhető hálózatokat, még akkor is, ha nincs a közelben router, abban az esetben, ha ezt külön nem kapcsoltuk ki a beállításokban.

Automatikus fényerő bekapcsolása: Menjünk a Beállítások / Fényerő menüpontjába és kapcsoljuk be az automatikus fényerőállítást. Ilyenkor készülékünk a fényérzékelő szenzor segítségével a lehető legoptimálisabbra állítja a fényerőt. Ez két dolog miatt jó: egyrészt mert sötétben nem vakít el minket a kijelző fénye, másrészt ez is növeli az akku élettartamát.

Kapcsoljuk ki az EQ-t: Zenehallgatás közben az equalizer használata is részben hozzájárul akkumulátorunk merüléséhez, ezért ha tehetjük, kapcsoljuk ki azt is a Beállítások / iPod / EQ menüpont alatt.

iPhone lezárása: A Beállítások / Általános / Automatikus lezárás menüpontban állítsuk minél rövidebb időre a lezárás intervallumát. Ugyanis a folyamatosan világító LCD szintén gyorsabb merülést eredményez.

Kérünk mindenkit, hogyha akkumulátor cserére szorul a készüléke, akkor forduljon szakemberekhez. Ha nem megfelelően szereljük szét a készüléket, akkor komolyabb károkat is okozhatunk benne. 

(Szifon.com)