Internet megosztása OSX-en keresztül

0
4503

Lehet-e internetet megosztani OSX-en keresztül? Határozottan erre is gondolt az Apple. Ebben a tippben egy MacBook Pro (Retina, 15-inch, Early 2013) gépet fogok használni, ami rendelkezik minden technikai háttérrel, az internet megosztásával kapcsolatosan.

Ha Wi-Fi kapcsolatot akarunk sugározni a gépünkkel, akkor mindenképpen vezetéken keresztül kell, hogy az internet bejusson a gépünkbe, tehát az USB Ethernet, Thunderbolt Ethernet és hasonló megoldások jönnek csak szóba. Wi-Fi jelet fogva sajnos nem tudjuk sugározni a Wi-Fi jelet, ez nem került még megoldásra, viszont érdekes dolog lehet. Például ha nem szeretnénk egy telefonos VPN-n keresztül titkosítani, hanem gépen keresztül szeretnénk titkosítani, majd felügyelni a telefonon forgó adatforgalmat, akkor jó megoldás lehetne ez az opció is, de mint említésre került fentebb, ez még nem kivitelezhető.

Aki az internetet megszeretné osztani a telefonjával, vagy tablet eszközével, akkor a következő lépeseket kell megtennie az OSX alatt.

Rendszerbeállítások > Megosztás > Internet megosztás

I. Ki kell választani, hogy melyik csatlakozási pontot szeretnénk használni a megosztáshoz.
II. Az alatta lévő listában pedig ki kell választanunk, hogy milyen módon szeretnénk ezt megosztani. ( Jelen esetben Wi-Fi hotspot létrehozása volt a cél. )
III. A bal oldali listából ki kell pipálni az Internet megosztás opciót, majd a rendszer megkérdezi, hogy valóban szeretnénk-e megosztani az Internetet. IGEN!

Ezután már minden eszközön figyelhető, hogy a Wi-Fi elérhetőség már online és használható.