Használd az iPhone-od, iPad-ed vezeték nélküli billentyűzetként és egérként

0
2160

Bár a MacBook-ok touchpad-je mellett az átlagfelhasználóknak aligha kell egér – hiszen minden feladatra tökéletesen használható – előfordul azonban olyan eset, mikor egy kicsit el kell rugaszkodnunk a gépünktől, és úgy kellene irányítani azt. Tipikusan ilyen eset, ha prezentálunk, vagy ha nagyobb képernyőre van kötve a Mac, vagy esetleg csak elnyúltunk az ágyban kényelmesen, és nincs kedvünk még a legapróbb mozgáshoz sem. Ilyen esetekre kellene egy program, mellyel megvalósítható az OS X teljes irányítása. Mint az Apple szlogen mondja: “There’s an app for that!”

Bizony, erre is találhatunk akár többféle programot is, mi most a Remote Mouse-t vettük szemügyre. Az ára 1,59€, de létezik ingyenes változata is, ha ki szeretnétek próbálni vásárlás előtt. Persze, szükségünk lesz egy asztali kliensre is, melyet a remotemouse.net oldalról tölthettek le. A legjobb az egészben, hogy nem csak OS X, hanem akár Windows alatt is működik, sőt, akár az iPad-et is használhatjuk, mint kontroller.

Első lépés: az App Store felkeresése, majd a Remote Mouse beszerzése, ezután pedig a kliens letöltése az említett oldalról. Nem marad más hátra, mint csatlakoztatni a két eszközt egymáshoz, melynek legegyszerűbb módja az, ha ugyanazon Wifi hálózaton vannak. Ekkor (elvileg) az Auto Connect opció segítéségével automatikusan összekapcsolódnak.

3G kapcsolat használatával is működik a dolog, szimplán indítsátok el a gépetekre feltelepített kliens programot, majd keressétek meg a Show IP adress opciót, melyet majd az iOS eszközön lévő programba kell beírni, hogy működőképes legyen a dolog.

Ha ezekkel megvagyunk, már csak használatba kell venni az iPhone-t, vagy iPad-et, és máris irányíthatjuk a gépünket, mintha csak billentyűzettel vagy egérrel tennénk ugyanezt. Számottevő késedelem nincs, főleg Wifi hálózaton olyan gyors az egész, mintha csak a Magic Mouse-t vagy a Wireless Keyboard-ot használnánk. Távirányítóként is remekül funkcionálhat az app, így mondjuk filmnézés, zenehallgatás közben is nagy hasznát vehetjük távolról.

A Remote Mouse egyébként egy jól átgondolt, remekül megírt, gyönyörű felhasználói felülettel megáldott program, melynek használatát, kipróbálását minden kedves olvasónknak meleg szívvel ajánljuk.