Emotikonok használata egyszerűen

0
2753

Még nem használtad soha az iOS mélyén rejlő smilekat? Használnád, de nem tudod, hogyan kell? Akkor olvass tovább, hiszen most mindenre fény derül.

Nem kell letöltenünk semmi alkalmazást, és semmi kiegészítőt nem kell megvásárolnunk ahhoz, hogy ingyenesen használhassuk az Apple gyári, beépített hangulatjeleit. Mondanom sem kell, hogy nem csak az alap, minden nap használatos jelekről van itt szó, hanem attól valamivel azért többről.

Beállítása egyszerű, míg a használata is roppant kényelmes.

A következő menüpontok alatt lehet ezt bekapcsolni: Beállítások > Általános > Billentyűzet > Billentyűzetek.
Ezután meg kell győzőnünk arról, hogy már be van-e kapcsolva. Ha be van kapcsolva, akkor a listában ott lesz az “Emoji” opció, ha nincs, akkor Új billentyűzet hozzáadása… majd a listából ki kell választani az Emoji opciót. Ha ezzel megvagyunk, akkor máris elérhető a billentyűzetek között, amikor például iMessagen gépelünk.

Használata pedig úgy működik, hogy amikor szöveget írunk, akkor a szóköz karakter mellett balra található egy nyelvválasztó ikon, amellyel át lehet állítani Emoji billentyűzetre a nyelvezetet. Ha már nincs szükségünk rá, akkor egyértelműen ugyanúgy nyelvet választva vissza lehet állítani az álltalunk használt nyelvet.