Első benyomás az iPhone 6S-ről

0
2693

A pénteki nap folyamán 25.-én, megérkezett az iPhone 6S telefon hozzám is. Mivel előtte egy iPhone 4S-em volt így ahhoz képest fogom hasonlítani a telefont. Az első használatba vétel picit hosszabb volt mint anno az iPhone 4S-en de nem ez nem volt vészes. Mivel a 4S-en nem volt így elsőként a touch ID azaz az ujjlenyomat olvasót teszteltem, ami valami eszméletlen gyors benne, elegendő csak megnyomni a home gombot és bent is vagyunk a telefonban. Az alkalmazások elindítása majd visszatérés az alkalmazásokhoz 3x, ha nem többszörösen gyorsabb az iPhone 4S-hez képest.

Azt szeretném leszögezni, hogy az iPhone 4S-el is megvagyok elégedve teljesen, hiszen egy 4 éves telefonról van szó, s ahhoz képest még mindig nagyon jó így aki nem akar sokat áldozni egy telefonra, ez is jó választás lehet számára.

3D Touch

A 3D touch-ot egyszerűen imádom, hasznos az appok funkcióinak gyorsabb eléréséhez. Személy szerint a képen látható menüt kicsit viccesnek találom, hogy az első opció a selfi készítés és csak az utolsó a sima fotó készítése. 😀

Megvallom őszintén mikor az iPhone 6 kijött és bemutatták az új megjelenést avagy a külsőt, nem nagyon tetszett. Valahogy jobban bejött a szögletes, most sem ez volt a fő szempont a telefon megvételekor. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy nagyszerű. A telefont öröm kézbe venni a fogása egyszerűen kellemes.

Olykor a 4,7 inch-es kijelző nagynak tűnik, nehezen elérhető a bal felső sarokban lévő funkciók – jobb kezes vagyok – csak úgy mint az iPhone 6 esetében de mint tudjuk erre ott a home gomb duplán koppintása és máris lejjebb jön az egész kijelző így megkönnyítve azok elérést.

A kamera minősége és gyorsasága nem hagy kivetni valót, talán egyik hátulütője, hogy a 6S-ben csak digitális kép stabilizátor van, míg a 6S Plus-ban optikai. Ettől függetlenül elég szépen dolgozik mint azt a 4K-s teszt videóban is láthattátok. Továbbá alacsony fényviszonyok mellett is jó minőségű képeket lehet készíteni a telefonnal, mind az előlapi, mind a hátlapi kamerával.

Ami változott az iPhone 6-hoz képest a hátlapi kameránál, immár 12 megapixeles iSight kamerára frissült a 8 megapixeles kamera ami 1,22 µ méretű képpontokkal operál 1,5 µ helyett. A panoráma képeket már nem 43, hanem 63 megapixeles felbontásban készíthetjük. Kapott még egy továbbfejlesztett helyi tónus kezelést és a zajszűrés is hatékonyabb lett. Videó készítésénél megjelent a 4K felbontás.

Az előlapi kamera 1,2 megapixel helyett már 5 megapixeles és megjelent a retina flash vaku is amit személy szerint még alacsony fényviszonyok mellett sem szívesen használok, max akkor indokolt, ha korom sötét van. 😀

éjszakai fotó
éjszakai fotó
HDR fotó
HDR fotó
Nem HDR fotó
HDR kikapcsolva

Az akkumulátora viszonylag jól bírja a strapát, egész napos használat ami Facebookozás, youtube videók nézegetése, fotózás, videókészítés, iMovie exportálás majd YouTubera való feltöltése mellet 23%-on állt a nap végére. Igen, lehet mondani, hogy nem volt nyugta a telefonnak. 🙂

 

Itt pedig egy videó összefoglaló, illetve bemutató. Tudom, ezt még gyakorolnom kell.

MEGOSZTÁS
Előző cikkiOS 9 teszt, vélemény, élményvideó
Következő cikkLAMPSTER -a stílusos asztalilámpa
Sok minden érdekel és foglalkoztat, ilyen pl az Apple a web és a blogolás. Mindent nem sorolnék fel mert hosszú lenne a lista és inkább a cikkeket olvasd min sem ezt. :D "Mindig olyan dolgokat csinálok, amelyeket nem tudom, hogy hogyan is kell csinálni. Pont azért csinálom, mert így legalább van esély, hogy megtanuljam."