Boom, avagy a “globális” equalizer

0
2126

Például az iTunes-ban van gyárilag beépített ugyan, de az csak a programon belüli lejátszásokhoz használható. De mi van akkor, ha mi többet hallgatunk zenét mondjuk YouTube-on? Akkor már nincs lehetőségünk finomítani, beállítani a különböző hangtartományokat. Erre kínál megoldást a Global Delight, Boom nevezetű programjával.

A programnak két funkciója van: tudjuk a gépünkből kijövő hangokat “Boost”-olni vagyis a sztenderd hangerőt feljebbtornászni – a program nem nyúl bele fájlokba, hanem a kimenő hangokat valós időben modifikálja – valamint egy equalizer amivel a Boost-hoz hasonlóan a kimenő hangokat tudjuk finomítani. A hangszínszabályzónál vannak már eleve gyárilag beépített beállítások, de saját kezűleg is a hangrendszerünkhez tudjuk állítani, hogy kinyerjük a legtökéletesebb hangzást. Ha a program be van állítva már nagyon nem kell vele foglalkoznunk, mert a rendszerrel együtt indul, és már működik is a háttérben.

Nem nagyon fogjuk észrevenni hogy dolgozik, mert csak egy kis ikont tesz fel az óra mellé – ahol a beállításokat is elérjük. A program körülbelül 50 – 80 Mb-tot eszik a memóriából. Összegezve a kis alkalmazás szinte nélkülözhetetlen tud lenni, főleg azoknál akik eleve külső hangrendszert használnak Macükkel.

Megvásárolható az AppStore-on belül itt 5,49 euróért.