Bemutatkozik az új Logic Pro X!

0
960

A Logic Pro X forradalmian új Drummer funkciója egy virtuális stúdiózenészként működik, amely automatikusan kíséri a zeneszámokat számos különféle dobstílus és -technika alkalmazásával, a Flex Pitch funkció segítségével pedig integrált hangszínszerkesztés hajtható végre a hangfelvételeken. Az Apple továbbá bemutatta a Logic Remote szolgáltatást is, amely segítségével innovatív, új módon vezérelhető a Logic Pro X az iPad készülékről, így a zenészek a helyiségen belül bárhonnan új zenét hozhatnak létre vagy játszhatják le a meglévőket.

A Logic Pro X új, modern külsőt kapott, és tovább bővíti az eddigi verziókból a professzionális felhasználók számára már ismerős, megbízható funkciók körét. Az egyszerűen használható kezelőfelületről fejlett eszközök és funkciók érhetők el a technikai jellegű feladatokhoz, amelyek könnyedén elrejthetők, ha a zenészek a kreatív munkára szeretnének összpontosítani. A Flex Pitch segítségével a felhasználók kijavíthatják a nem megfelelő hangzású szólókat, valamint megváltoztathatják a hangfelvételek dallamát az adott hanghullámon belüli egyes hangjegyek módosításával.

A Track Stacks segítségével a hangsávok rendezhetők vagy egy hangsávvá vonhatók össze, és gazdag hangzásvilágú, több rétegből álló hangszerek készíthetők. A Smart Controls lehetővé teszi több bővítmény és paraméter egyetlen mozdulattal történő módosítását a gyors és hatékony dalszerkesztéshez. A továbbfejlesztett Mixer segítségével a különféle hangszerjátékok hatékonyabban kezelhetők, a jelfolyamokkal és a dinamikával kapcsolatos adatok jobban átláthatók, valamint a csatornák insertjei gyorsabban változtathatók.

A Logic Pro X számos új, kreatív eszközt biztosít a dalok írásához és a zeneszerzéshez. A Drummer professzionális minőségű, valósághű dobsávokat biztosít, amelyek könnyedén szabályozhatók, és több millió egyedi futam megszólaltatására képesek a rock, az alternatív, a dalszerzői vagy a R&B műfajban. A Drummer az iparág legjobb stúdiózenészeinek és hangmérnökeinek előadásaira épül, beleértve a legendás hangmérnök és producer Bob Clearmountain munkásságát, aki többek között a Rolling Stones-szal, Bruce Springsteennel vagy David Bowie-val dolgozott együtt. A Drummer funkcióhoz készült dobfelszerelés-tervező bővítmény lehetővé teszi egyedi készletek összeállítását pergődobok, tamok, lábcinek és cintányérok széles választékából. Ezek keverésével, harmonizálásával és finomhangolásával készíthető el az adott zeneszámhoz legjobban illő dobhangzás.

A Logic Pro X új hangszerekkel bővíti tovább a Logic Pro által kínált szintetizátorok és billentyűs hangszerek körét. Az Arpeggiator a kilenc új MIDIbővítmény egyike, amely az egyszerű billentyűakkordokból gazdag hangzást varázsol. Az új Retro Synth hűen adja vissza a ’70-es és ’80-as évek legnépszerűbb klasszikus szintetizátordallamait. A zongorák az elektromos zongorák, B3 orgonák és klaviatúrák valósághű modelljeit kínálják kifinomult hangzásszabályozó eszközökkel. A Bass Amp Designer lehetővé teszi a basszusgitárosok számára a hangfelvételek során olyan régi és modern erősítők használatát hangfalakkal és mikrofonokkal, amelyekből egyedi basszusrendszerek építhetők. A Logic Pro X továbbá egy teljesen új hangtárat is tartalmaz, amely frissített loopgyűjteményt és több mint 1500 hangszer- és e”ekt Patch-et biztosít, amelyek kihasználják a Track Stacks, az intelligens vezérlőelemek, az Arpeggiator és más bővítmények nyújtotta előnyöket.

A Logic Remote segítségével ráadásul a Logic kreatív ereje az iPad készülék segítségével innovatív módon kiterjeszthető. Az iPad Multi-Touch kijelzője nyújtotta előnyöket teljes mértékben kihasználó Logic Remote új lehetőségeket biztosít a helyiség bármely részén tartózkodó felhasználók számára hangszerek felvételére, keverésére és meghallgatására a Logic Pro X szoftverben. Ez annak köszönhető, hogy az iPad készülék billentyűzetként, gyakorló dobként, a gitár fogólapjaként, keverőpultként vagy jelátvitel-szabályozóként is használható. A MainStage 3 – a MainStage fő verziófrissítése – a tökéletes kísérőalkalmazás a Logic Pro X szoftverhez. Segítségével a Mac számítógép egy élő vezérlőrendszerré válhat, amellyel a hangzás rendkívül könnyedén átvihető a stúdióból a színpadra. A MainStage 3 új kezelőfelületet biztosít, és kompatibilis a Logic Pro X bővítményeivel, javításaival és intelligens vezérlőelemeivel.

A Logic Pro X és a MainStage 3 már elérhető a Mac App Store áruházból 199,99$-os és 29,99$-os áron. A Logic Remote pedig ingyenesen letölthető az App Store áruházból.

További részletek a hivatalos honlapon: Apple.com – Logic Pro

forrás: iPhoneHungary – köszönjük!