Az első pár napom az iPhone 5s-sel

0
1605

Sokat eladtunk már az üzletben, sokat be is aktiváltunk, használtunk pár percig, ráadásul a főnököm is ilyet használ már a megjelenése óta. Persze, hogy elkéri az ember, hogy megnézze, de véleményt szerintem csak úgy alkothatsz, ha huzamosabb ideig használtad. A múlt héten egy fehér példányt hoztam el tesztelés céljából, és arra voltam kíváncsi, amire sokan mások is: érdemes lecserélni az iPhone 5-öst erre?

Igen is, meg nem is. iPhone 4s esetén ha megteheted, mindenképpen cseréld, az iPhone 5-nél bevezetett forma gyönyörű, nagyobb a kijelző, könnyebb és vékonyabb a készülék, szóval tényleg minden téren történt előrelépés. Egyetlen dolog, méghozzá az ár lehet elrettentő, iPhone 4s esetén az iPhone 5s-t átlagban úgy 80-90 ezer forint ráfizetéssel lehet megszerezni – a használt piacon persze.

iPhone 5-ös felhasználóként csak a telefon elején lévő kerek kis csoda (Touch ID..khm) tűnik majd fel. És persze okoz majd bosszúságot is. Nem tudom, más hogy van vele, de egyszerre csodálatos és utálatos dolog az ujjlenyomatolvasót használni. A menübe belépés a legegyszerűbb: megnyomod a Home gombot, rajtatartod az ujjad, és nincs semmi Slide to unlock, stb, csak bent vagy a menüben. A rossz viszont az, hogy nem mindig működik. Ráteszed az ujjad, nem ismeri fel. Aztán megint nem, aztán megint nem, aztán már csak a Jelkódot adhatod meg… Néha fordul csak elő a dolog, de akkor idegesítő.

A kamera is jobb lett, a vaku a dupla leddel este is túrhető képet csinál mostmár, a lassított felvétel nagyon jópofa. A készülék is gyorsabb talán egy hangyányival, de megmondom őszintén, ott nem sok változást vettem észre.

Mérlegelni kell erősen, megéri-e azt a pár tízezer forintos ráfizetést az iPhone 5s, vagy sem. Én valószínűleg még pár hétig maradok az iPhone 5-nél, aztán ha sikerül kifognom egy jó állapotú használt iPhone 5s-t, akkor beruházok rá – mert azért… jobb használni az iPhone 5s-t, mint az 5-öt, ez nem titok.

Fekete, fehér vagy arany? Ez még nagy kérdés, én fehéret használtam, szerettem, a fekete (Space Gray, űrszürke) is nagyon szép, főleg ebben a világosabb színben, ráadásul úgy tudom, nem is kopik, mint az iPhone 5 anno. Az arany (ami igazából pezsgő) is szép, de valamiért még mindig azt érzem, az a nőknek való.