Az Apple közzétette harmadik negyedéves pénzügyi eredményét

0
835

A negyedéves bevétel 62%-a nemzetközi értékesítésből származott.

A vállalat 26 millió iPhone készüléket értékesített az elmúlt negyedévben, ezzel 28%-os darabszám szerinti növekedést ért el a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. Az Apple a negyedévben tavalyhoz képest 84%-kal több, összesen 17 millió iPad készüléket adott el. A harmadik negyedévben értékesített Mac számítógépek száma 4 millió, amely 2%-os növekedést jelent a tavalyi év azonos negyedévéhez képest. A negyedév során értékesített 6,8 millió iPod a tavalyi harmadik negyedév eredményeihez képest 10%-os csökkenést jelent.

Az Apple igazgatótanácsa a vállalat törzsrészvényei után 2,65 dolláros részvényenkénti osztalék készpénzben történő kifizetését jelentette be. Az osztalékot 2012. augusztus 16-án kapják meg a 2012. augusztus 13-i munkanap zárásáig bejegyzett részvényesek.

„Óriási teljesítményként könyveltük el, hogy a júniusi negyedévben rekordot döntöttünk a 17 millió eladott iPad készülékkel” – nyilatkozta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. „Ezenkívül nemrég újítottuk meg a teljes MacBook termékvonalat, holnap adjuk ki a Mountain Lion operációs rendszert, és az iOS 6 mobil operációs rendszerünket is az idén ősszel hozzuk forgalomba. Mindemellett még fejlesztés alatt álló, fantasztikus új termékeink bevezetésének is örömmel nézünk elébe.”

„Folytatjuk a vállalatunk növekedésébe való befektetést, és örömünkre szolgál, hogy részvényenként 2,65 dolláros osztalék kifizetését jelenthetjük be” – mondta el Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. „Az előttünk álló negyedik pénzügyi negyedévben megközelítőleg 34 milliárd dollár bevételre, illetve körülbelül 7,65 dolláros részvényenkénti hozamra számítunk.”

Az Apple 2012. július 24-én, közép-európai idő szerint 23:00 órakor élő online közvetítésben is nyomon követhető telefonkonferencián számolt be a 2012-es pénzügyi év harmadik negyedévének eredményeiről a www.apple.com/quicktime/qtv/earningsq312 címen, ahol a felvétel ezt követően közel két hétig ismétlésben is meghallgatható.