5 rejtett iPhone funkció amikről talán nem is tudtál

0
2799
5 rejtett iPhone funkció amikről talán nem is tudtál

Vajon mindent tudsz a telefonodról és annak rejtett funkcióiról? Az Apple mérnökei aljas módon elrejtik a hasznos funkciókat a szem elől de ha azt megtanuljuk akkor egy kezes bárány lesz a telefonunkból.

Nézzük mi is az az 5 rejtett funkció amikről talán nem is tudtál eddig.

1. Zseblámpa fényerő

Az IOS beépített zseblámpa funkciójának fényerejét tudjuk állítani. Ez a módszer az iPhone 6S-től kezdve működik ami már megkapta a 3D touch technológiát. Ha a zseblámpa ikonon erősebben megnyomjuk a kijelzőt akkor előugrik a képen látható menü, aminek a segítségével 3 előre beállított fényerősség közül választhatunk.

Zseblámpa fényerejének állítása

2. Safari összes nyitott oldalának bezárása egyszerre

Amikor böngészünk a neten, bizony sokszor előfordul, hogy sok ablak vagy fül van nyitva ahogy egyre mélyebbre ássuk magunkat az információk közt. Ez a telefonon különösen jellemző, hiszen miután végeztünk az olvasással vagy böngészéssel csak kilépünk az alkalmazásból vagy visszatérünk egy előzőbe, ezáltal a következő alkalommal ismét újabb fülön nyílik majd meg a kívánt weboldal és így csak gyűlnek a megnyitott szafari fülek.

Ezeket a füleket elkezdhetjük egyesével is bezárni, ha a dupla nyégyzetre tappolva a megjelenő X-ekre tapintunk egyesével de ennél van egy egyszerűbb és nem utolsó sorban gyorsabb módszer. Miután megjelennek a lapok, az alsó sáv jobb oldalán megjelenik a Kész feliratú gomb, amire hosszan tapintva előugrik a képen látható menü és benne két funkció. Ez első segítségével újabb lapot adhatunk hozzá, míg a második menüponttal bezárhatjuk az össze megnyitott lapot.

Összes lap bezárása Safariban

3. Hívások bejelentése

Amikor autóban ülve vagy zenét hallgatva hív valaki telefonon, akkor általában mielőtt fogadjuk a hívást, mindig megnézzük ki az aki hív. Viszont mivel az Apple headsetjének segítségével is feltudjuk venni a telefont, mennyivel egyszerűbb lenne ha a Siri megmondaná nekünk, hogy ki is hív minket? Ezt könnyen beállíthatjuk a Beállítások > Telefon > Hívások bejelentése menüpont alatt ahol a képen is látható opciók közül választhatunk.

Hívások bejelentése

4. Hívás azonosító elrejtése kóddal

Ha alapértelmezésként ki van jelezve a hívás azonosítás azaz a telefonszámunk, viszont egy-egy alkalommal szeretnénk elrejteni azt, nem kell mindig átállítani a beállításoknál. Elegendő ha bírjuk a #31# kódot majd ezt követően a telefonszámot #31#06301234567 és máris magán telefonszámmal telefonálhatsz.

Hivásazonosító elrejtése egyszerűen5. Gépelés visszavonása a telefon megrázásával

Ha valami oknál fogva mégsem szeretnénk üzenetet írni, esetleg mégsem azt amit elkezdtünk akkor csak rázzuk meg a telefonunkat és előugrik a visszavonás lehetősége. Ez ahogy tudom, mindenhol működik ahol gépelni lehet.

Rázd meg a telefonod és vond vissza amit írtál

Bónusz tipp

Az iPhone 7-es széria előtti telefonoknál, ha a telefon valami oknál fogva lefagyott akkor csak nyomva tartottuk a kikapcsolás és fő gombot egyszerre és a telefon újra is indította magát. Viszont az iPhone 7 esetében a fő gomb is szoftveresen vezérelt így ez nem működik ha lefagyott a rendszer. Tehát az iPhone 7-e szériánál a kikapcsolás és a hangerő le gombokat kell egyszerre nyomva tartanunk a telefon újraindításához.

Hozzászólásban írd meg nekünk ha ezek közül valamelyik új volt a számodra. Ha tudsz te is hasznos és/vagy rejtett funkciót akkor ne habozz írd meg nekünk és a többieknek.